čtvrtek 12. března 2015

slané tofu minikoláčky se špenátem a sušenými rajčaty

Taky už nevíte, co pořád vymýšlet k vínu a jinému pohoštění? Jasně, olivy a oříšky jsou super, ale co takhle pro změnu zkusit něco stejně miniaturního, jen s láskou vyrobeného? Jakkoli to vypadá složitě, vězte, že to není složitější ani zdlouhavější, než jiné jednohubky.
  • vegan
  • bez lepku

těsto
  • 150g jáhlové mouky
  • 50g drceného lněného semínka
  • 50ml rostlinného oleje
  • až 200ml vody
  • 1 lžíce chia semínka + 2 lžíce vody(nechat 30 min odležet)
  • až lžička soli
náplň
  • balení tofu natural
  • 200g mraženého listového špenátu(celé listy od Bonduelle jsou top)
  • sůl, pepř, sušený česnek, černá sůl, lahůdkové droždí, provensálské bylinky či jiné
  • olivový olej
  • 7 a víc sušených rajčat nakrájených na drobné kousky


  1. Z uvedených surovin připravíme lepkavé těsto. Ručně ho roztaháme na pečící papír, (Protože těsto lepí, pomůžeme si olejem nebo pečícím papírem.) propícháme vidličkou a dáme na pár minut péct 180 - 200 °C. Stačí, aby placka držela v celku.
  2. Tofu rozmixujeme s rozmrazeným špenátem a lehce zředíme vodou či rostl. mlékem dle potřeby. Dochutíme.
  3. Troubu zahřejeme na 180 - 200 °C. 
  4. Z upečeného těsta vykrajujeme kolečka. Na ně vrstvíme asi půl lžičky směsi a doladíme kouskem sušeného rajčete.
  5. Zapékáme asi 10 minut a snažíme se je úplně nevysušit. (Jsou ale dobré i křupavé)

Žádné komentáře:

Okomentovat