Mám tu výhodu, že mi vždy chutnaly zdravé alternativy a rozhodla jsem se, že "fuj, pohanka!" bude říkat méně a méně z vás.
- vegan
- bez lepku
200g (neuvařené) pohanky
až 400g mraženého hrášku a karotky
oliv. olej/Alsan
velká cibule
cca 5 žampionů
2 stroužky česneku
kurkuma, uzená paprika, sůl, pepř, lahůdkové droždí
cherry rajčata
žampiony
- Pohanku buď namočíme přes noc nebo připravíme dle návodu za cca 30 minut tak, aby změkla.
- Výjimečně jsem měla Alsan(rostlinné máslo) a musím říct, že jídlu dodalo skvělou chuť, takže ideálně na něm orestujte cibulku na půlměsíčky, nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidejte hrášek, mrkev a žampiony nakrájené na malé kostičky. Až zelenina změkne, dokořeníme ji a dochutíme druhým prolisovaným stroužkem česneku.
- Na špejli napíchneme žampiony a cherry rajčátka a potřeme oliv. olejem s uvedeným kořením.
- Směs smícháme s pohankou a ve vyolejované zapékací míse pečeme na nízkou teplotu 25 minut. Zároveň na pečícím papíru pečeme i špízy.
- V pekáčcích necháme pohanku odležet a poté jde lehce vyklopit nebo krájet.
Vypadá velmi chutně! :)
OdpovědětVymazatBLOG Corculum♥
Jdu na to, vypadá to úžasně :)
OdpovědětVymazat